Ne zaman saç ektirmek gerekir? Saç ekimi sonrası doktorun önerdiği kurallara uyulmaması saç ekiminin sonucunu ciddi şekilde etkileyebilir. Saç ekiminden sonra, örneğin;
Saç ekimi sonrası darbelerden korunma ilk 3 gün dinlendirilmelidir. Saç ekimi tarihi seçerken, saç ekimi sonrası için kurallara uyduğunuz bir dönem seçmek çok önemlidir. Saç ekimi planlarken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır:
Table of Contents
Toggle- İşlemden sonra dinlenmek için bir gün seçmelisiniz. Çünkü saç ekiminden sonra 3 gün dinlenmeniz ve darbelerden başınızı korumanız gerekir.
- Denizden ve kumsaldan kaçabileceğiniz bir dönem seçmelisiniz. Saç ekiminden sonra en az 3 ay deniz ve kuma girilmesi yasaktır. Çünkü deniz saç köklerine zarar verdiğinde kumsalda olmak saç köklerinin kumla dolmasına ve yeni ekilen saç köklerinin havasız kalmasına neden olur.
- Yılın herhangi bir zamanında saç ekimi yapılabilse de en uygun zaman bahar aylarıdır. Çünkü saç ekiminden sonra ne çok sıcak ne de çok soğuk havaya maruz kalmamak önemlidir.
Saç Ekimi Nedir?
Saç ekimi nedir? Diyorsanız saç ekimi, saçların dökülen ve bu görüntüden hoşlanmayan kimseler için uygulanan basit cerrahi bir işlem olmaktadır. Saç ekimi, saç dökülmesi veya saç dökülmesi sorunu yaşayan kişilerde seyrelme ve kellik sorununa doğal ve kalıcı bir çözümdür.
Sağlıklı saç köklerinin, saç köklerinin artık aktif olmadığı ve saç dökülmesinin olduğu yerlere mikrocerrahi yöntemlerle nakledilmesi işlemine saç ekimi denir. Saç ekiminde dökülen bölgeye hastanın sağlıklı saçları eklenir. Saç ekimi kişiye özel planlanır ve gerçekleştirilir.
Saç ekimi işleminde hastanın ensesinden saç dökülmesine dirençli saç kökleri alınarak seyrelmiş veya tamamen dökülmüş olan bölgelerdeki açık kanallara ekilir. Hedef belirleme; Bu, doğal olarak baş bölgesine ekim yapıldığında fark edilmeyecek kalıcı bir saçlı görünüm vermek içindir.
Saç ekimi aslında küçük bir cerrahi işlemdir. Bu nedenle hastanede, konusunda uzman ve deneyimli doktorlar ve ekip tarafından yapılması daha güvenlidir. Saç ekimi ile saçlarınız sanki hiç dökülmemiş gibi kalıcı olarak eski haline dönecektir. Saç ekiminde amacımız; Amaç, modern medikal uygulamaları kullanarak insan saçının doğal görünümünü konforlu bir şekilde geri kazandırmaktır.
Saç Ekimi Hangi Yaş Aralığı İçin Uygundur?
Saç ekimi hangi yaş aralığı için uygundur? Bu aşamada kişinin saç dökülmesinin derecesi, saç ekiminin ne zaman yapılması gerektiği ile yakından ilgilidir. Saç dökülmesi belli bir noktaya gelmemiş kişiler için saç ekimi uygun değildir. Ancak şiddetli saç dökülmesi yaşamaya devam eden kişilerin saç ekimi yaptırmaması gerekir. Bunun temel nedeni estetik yönüdür.
İlerleyici saç kaybı olan bir kişiye saç ekimi yapıldığında, dökülmeye devam eden saçlar, ekilen saçlar dökülmediği için estetik görünümü etkiler. Henüz belli bir saç dökülmesi seviyesine ulaşmamış kişilere ekim yapılırken saç dökülmesi sırasında çeşitli yerlerde delikler oluşacak ve saç ekiminin sağladığı estetik bütünlük bozulacaktır.
Bu nedenle saç ekimi yaptıran kişilerde saç dökülme oranı ve yoğunluğu dikkatle takip edilmeli ve ardından saç ekimi için en uygun zaman belirlenmelidir.
Saç ekimi için en uygun zaman, saç dökülmesinin bittiği ve yoğun saç dökülmesi sürecinin sona erdiği zamandır. Saç dökülmesi belli bir seviyeye gelmeden ekilen bitkiler fazla tohumlama gerektirebilir. Bu nedenle ekimden önce yoğun ekimin bitmesini beklemelisiniz.
En Genç Kaç Yaşında Saç Ektirilebilir?
En genç kaç yaşında saç ektirilebilir? Hemen hemen her yaşta saç ektirebilmek mümkündür. Ancak doktorlar 20 yaşından öncesini önermemektedir. Ancak gerekli görülen durumlarda saç ekimi işlemi neredeyse her yaşta yapılabilen bir eylem olmaktadır. Saç kaybı öykünüzü alanında uzman kimselerle paylaştıktan sonra sizler de hangi yaşta olursanız olun koşulları sağladığınız sürece saç ekim işlemini yaptırabilirsiniz.
Psikolojik boyutun da etken olduğu bu durumlarda ruh sağlığınızı etkilediği görülüyor ve bu bir uzman tarafından onaylanıyorsa bu işlemi 20 yaşında yaptırabilmeniz mümkündür.
Saç Ektirmek İçin En İdeal Yaş Nedir?
Saç ektirmek için en ideal yaş nedir? Saç ekimi kararında yaş önemli bir etkendir. Uzmanlara göre 20 yaş altında saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin saç ekimi için biraz daha beklemeleri gerekmektedir. Çünkü ergenlik hormonunun neden olduğu saç dökülmesi 20 yaş altındaki kişilerde görülür ve tamamen normaldir. Bu dönemde saç ekimi yapılsa bile eski saçlar dökülecektir. Bu da saç ekiminin bütünlüğünü bozarak kötü bir görünüme neden olur.
30 yaşında saç dökülmesi durur. Saç ekimi düşünen herkes için en uygun dönem 1930’lu yıllar. 30 yaşına geldikten sonra saç dökülmesi tamamlanır. Bu yaştan itibaren saç ekimi sonrası artık saç dökülmesi riski kalmamaktadır. Bu nedenle uzmanlar 30 yaşından sonra saç ekimi yaptırmayı daha mantıklı görmektedir.
Saç Ektirmenin Maliyeti Nedir?
Saç ektirmenin maliyeti nedir? Yapılacak iş ve kişiye göre değişiklik göstermektedir. Net bir fiyat almak için uzmanlara başvurunuz.
Saç Ektirmeden Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Saç ektirmeden önce nelere dikkat edilmelidir? Sorusunun cevabını aşağıda maddelenmiş halde sizler için hazırladık. Dikkat edilmesi gerekenler;
- SİGARA; İşlemden 2 gün önce sigara içmeyin. Sigaranın kan dolaşımı ve yara iyileşmesi üzerinde olumsuz etkisi vardır.
- ALKOL; İşlemden 3 gün önce alkol almayınız.
- Aspirin ve diğer antikoagülanlar 5 gün öncesinden kullanılmamalıdır.
- ANTİ-inflamatuar; Güçlü ağrı kesiciler grubuna dahil olan ibuprofen gibi iltihap giderici ilaçların alımı (ilaç listesi bizden talep edilebilir) 3 gün öncesinden kesilmelidir. Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılabilir.
- MİNOKSİDİL; Saç dökülmesini önleyici Minoxidil içeren solüsyonlar 3 gün öncesinden kesilmelidir.
- VİTAMİNLERİ VE TAKVİYELERİ; Artmış kanama olasılığından 1 hafta önce B ve E vitaminlerinin alımı kesilmelidir.
- Ayrıca, bu vitaminleri içeren multivitaminleri almadığınızdan emin olun. Ayrıca ginseng, ginko biloba ve sarımsak özleri içeren ilaçları 1 hafta önce almayı bırakmalısınız.
- BAHARATLI YİYECEKLER; İşlemden 2 gün önce baharatlı yiyecekler yemeyin.
- KAFEİN ALIMI; Ameliyat günü çok fazla çay, kahve ve kola tüketmeyin. En önemlisi işlem günü kahve içmeyin.
- BİTKİ ÇAYI; Bilhassa karışım halindeki bileşimi bilinmeyen bitki çaylarının tüketimi bir hafta önceden bırakılmalıdır. Bazı bitkilerin antikoagülan etkisi vardır.
- Özellikle yazın güneşe çıkmamaya dikkat edin, güneşe 2 hafta önceden başlayın. Başın bronzlaşmamış ve güneşte yanmamış olması çok önemlidir.
- TIRAŞ; Kliniklerde işlem öncesi saç kesimi yapılmaktadır.
- SAÇ YIKAMA; Sabah, işleme başlamadan önce saçınızı duşla yıkayın.
- RESİMLER; Ameliyat öncesi kliniğimizde farklı açılardan fotoğraflar çekilmektedir.
- ARAMA; Ameliyat öncesi kan tahlillerinin ameliyata engel olup olmadığı sorusu alınan kanın tahlili ile incelenir.
- Kanınız kliniğimizde alınacak ve laboratuvara gönderilecektir. Yapılması gereken testler arasında tam kan sayımı, kanama ve pıhtılaşma testleri, rutin biyokimyasal testler, hepatit testi ve HIV testi yer alır.
- DÜZENLİ İLAÇLAR; Herhangi bir rahatsızlığınız için düzenli olarak aldığınız ilaçlar varsa (örn. yüksek tansiyon, tiroid, kolesterol, diyabet), bunları almaya devam edin. Ancak bu ilaçları önceden doktorunuza söylemeniz önemlidir.
- ÖZEL UYGULAMALAR İÇİN ÜRÜN; Ön işlem ürünü yok. Klinikte işlemden önce başlamanız gereken ilaçlar size verilecektir.