Saç Ektirme Nedir Nasıl Yapılır?

Saç Ektirme Nedir Nasıl Yapılır?

Saç Ektirme Nedir Nasıl Yapılır? Sorusunu yanıtladığımız ve diğer pek çok saç ektirme detayına yer verdiğimiz yeni yazımıza hoşgeldiniz.  Son yıllarda saç ekimi, sadece saçlarını kaybeden kişiler için değil, saç çizgisini değiştirmek veya daha çekici saçlara ulaşmak isteyenler için de daha popüler hale geldi. Başınızın bir bölümünden tüm saç köklerinizin alınıp saçsız bölgeye nakledildiği operasyona saç ekimi veya saç restorasyon cerrahisi denir. Gelişen teknoloji ile saç ekim işlemleri oldukça başarılı hale geldi ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Üstelik saçlarınıza ek olarak, bu yaklaşımı kaş ve sakal gibi vücudunuzun diğer bölgelerinde de kullanabilirsiniz. Peki saç ekimi yaptırmak hem güvenli hem de etkili bir işlem midir? Saç ekimi uzun süreli bir süreç mi yoksa bu operasyon kısa sürede tamamlanabilir mi? İşte sorularınızın tüm yanıtları burada!

saç ektirme aşamaları

İlk Aşama: Konsültasyon

Bir saç ekimi kliniği ile yapacağınız ön görüşme (konsültasyon), saç ekimi sürecindeki ilk adımdır. İlk randevunuz, tedavi konusunda bilgili ve ameliyatla ilgili birçok endişenize cevap verebilecek hasta danışmanları ya da cerrahlar ile gerçekleşebilir. Bu saç dökülmenizi tartışmak, tıbbi geçmişinizi incelemek ve saçınızı analiz edip saç ekimi için iyi bir aday olup olmadığınızı belirlemek için yapılan bir görüşmedir. Başarılı bir saç ekimi için saç köklerinin mümkün olduğunca sağlam olması çok önemlidir. Konsültasyon sonrasında doktorunuz ameliyattan önce saç güçlendirici bir ilaç almanızı ve bu ilacı bir süre kullanmanızı önerebilir.

Daha fazlası için:

Ay Ay Saç Ekimi Prosedürü Nasıldır? Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

İkinci Aşama: Saç Derisinin Hazırlanması

Ameliyat gününüz yaklaştıkça, seçtiğiniz saç ekim yöntemine göre saçlarınızı tıraş etmek zorunda kalabilirsiniz. Bazı hastalar bunu ameliyat tarihinden önceki aylarda kademeli olarak yapmayı tercih ederken, bazıları ise işlem gününe kadar bekleyip klinikte yaptırmayı tercih etmektedir. Tıraşlı bir kafaya sahip olmak, saç ekimi cerrahınızın saçların doğal açısını ve yönünü daha iyi görmesini sağlar. Bununla birlikte, bazı durumlarda kısmen tıraşlı veya tıraşsız saç ekimi yapmak mümkündür. Bu, doktorla randevunuz sırasında tartışılabilir ve kararlaştırılabilir.

Üçüncü Aşama: Anestezi

Operasyon başlamadan önce, saç ekiminin sizin için mümkün olduğunca ağrısız ve keyifli olmasını sağlamak için saç derinize lokal anestezi uygulanacaktır. Bu ilk başta acı verici olabilir, ancak çok kısa sürer. Bazı durumlarda hastalara genel anestezi de uygulanabilir ancak bu çok yaygın değildir. Lokal anestezi ile tüm tedavi boyunca bilinciniz açık olacağı ve sadece saç derinizi hissetmeyeceğiniz için, işlemin herhangi bir noktasında rahatsız olduğunuzda veya ara vermek istediğinizde doktorunuzla iletişim kurabilirsiniz.

Dördüncü Aşama: Ekstraksiyon

FUE saç ekimi işlemi sırasında, ekstraksiyon işlemi, yüzeyden yaklaşık 1-2 milimetre uzaktaki kıl folikülünün etrafındaki deriyi delmek için kullanılan ultra ince bir delme cihazı (0.66mm–0.89mm çaplarında) kullanımıyla başlar. FUT saç ekiminde is kafa derisinin saçlı bir kısmından bir şerit alınır. İki işlemde de hasta kesinlikle bir ağrı hissetmez.

Beşinci Aşama: Greftlerin Hazırlanması

Alınan greftler cerrahınız tarafından muayene edilerek, bu greftlerden hangilerinin kullanıma uygun hangilerinin uygun olmadığına karar verilir. Daha sonra bu greftler, hastaya en gerçekçi görünen sonucu vermek kalınlık ve kıl miktarına göre gruplara ayrılırlar. Bu aşamada detaycı bir yaklaşım oldukça önemlidir.

Altıncı Aşama: Greftlerin Yerleştirilmesi

Cerrahınız ve ekibi, işleminiz için tüm greftleri seçtikten sonra, operasyonun ekim aşamasına geçmeye hazır olacaksınız. Saç ekimi cerrahınız daha sonra özel bir teknik kullanarak her bir folikülü kafa derisinin alıcı bölgesine yerleştirecektir. Her hasta için kaç greft gerektiğine dair belirlenmiş bir yönerge yoktur ve sürecin bu adımı iki gün kadar sürebilir.

saç ektirme

Yedinci Aşama: İyileşme Süreci

Saç ekimi ameliyatının bundan sonraki aşaması tamamen size bağlıdır. İşlem biter bitmez, cerrahınız başınızı bandajlayacak ve takip etmekten sorumlu olacağınız tüm bakım sonrası süreçte size yol gösterecektir. Yeni saç greftleriniz ekildikten sonraki ilk üç gün boyunca, herhangi bir şekilde başınıza dokunmaktan kaçınmanız önerilecektir.

Kabuk oluşumunu önlemek ve yeni saç köklerinin gelişirken nemli kalmasını sağlamak için yeni saç köklerini her yarım saatte bir bakım spreyi püskürtmeniz gerekecektir. Ayrıca, cerrahınızın talimatlarına göre almanız gereken ilaçlar da reçete edilecektir. Donör bölgenin ilk iyileşmesi gerçekleştikten sonra (genellikle 5-7 gün), herhangi bir kızarıklık veya ödem kalmamalıdır.

Bu noktada cerrahınız her şeyin uygun şekilde gittiğinden emin olmak için onu ziyaret etmenizi isteyebilir. Saç ekimi operasyonunuzdan en iyi sonucu alabilmek için, yeni ekilen saçlarınıza, ilk 12 ay boyunca iyi bakmanız çok önemlidir. Bu süre boyunca, cerrahınızın sonuçlarınızı değerlendirebileceği ve yeni saç köklerinize nasıl bakacağınız konusunda ek talimatlar sunabileceği bir dizi ameliyat sonrası kontrol randevunuz olacaktır.

Sekizinci Aşama: Nihai Sonuç

12 aylık sürenin sonunda saç ekimi yolculuğunuz neredeyse tamamlanmış olacaktır. Uygulama yapılan bölgelerde, saç çizginizin görünümünde ve saçınızın yoğunluğunda bir değişiklik fark etmiş olacaksınız. Donör bölgenizden elde edilen saçların erkek tipi dökülmeye karşı dirençli olduğu bilindiğinden, saç ekiminin uzun yıllar boyunca kalıcı olması beklenir.

Bununla birlikte, kafa derinizin tedavi edilmemiş diğer kısımlarının hala dökülmeye yatkın olabileceğini, bu yerlerde zamanla kellik gelişebileceğini ve ikinci bir saç ekimi tedavisine ihtiyaç duyulabileceğini anlamak çok önemlidir. Sonuçlarınızın uzun ömürlü olmasını garanti etmek için Este Favor cerrahları yılların deneyimi ile sizler için özel özen gösterecektir.

 

SİZİ ARAYALIM